Wat is mentorschap? Mentorschap is een manier om iemand te beschermen die niet goed kan beslissen over zijn verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. De rechter kan een mentor aanstellen die de persoonlijke (niet-financiële) zaken van deze persoon regelt. De persoon voor wie de rechter een mentor benoemt blijft handelingsbekwaam en mag bijvoorbeeld zelf zijn testament laten opstellen.
Persoonlijke aandacht Bij Libratum Mentis staat persoonlijke aandacht centraal. Wij streven naar het opbouwen van een vertrouwensband met onze cliënten en hun families. Mentorschap biedt bij ons een gestructureerd en empathisch kader om mensen te begeleiden bij belangrijke keuzes in hun leven. Bij mentorschap stemmen we ons zoveel mogelijk af op de specifieke behoeften, kenmerken en gevoeligheden die bij de betrokkene horen. Onze mentoren nemen de tijd om te luisteren en te begrijpen en respecteren zo veel mogelijk de wensen en voorkeuren van de cliënt. Hierbij staat het behoud van de zelfredzaamheid van de betrokkene voorop.
Wat doet een mentor? - Belangen behartigen van een cliënt en hem of haar adviseren. - Adviseren bij het nemen van persoonlijke beslissingen. - De cliënt vertegenwoordigen in zijn of haar verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. - Afstemmen op de cliënt zodat de mentor vanuit de gewoonten, wensen en behoeften van de cliënt kan handelen.
Hoe Beginnen We? Als u overweegt gebruik te maken van mentorschap voor uzelf of een geliefde, neem dan gerust contact met ons op. Wij bieden een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we uw situatie bespreken en samen de best passende oplossing vinden.